RADYO RÖPORTAJI

Merhaba,

Bu benim ilk yazım ve ilk röportajım olacak.

İlk olarak radyo nedir, nasıl ortaya çıkmıştır ne amaçla kullanılmıştır biraz değinelim isterseniz.




             
                 RADYO NEDİR?


radyo




Radyo, kablosuz, tek yönlü sözel yayın aracına verilen isim. Elektromanyetik dalga alıcısı veya vericisi; Radyo dalgaları'ndaki ses modülasyonunu önce elektronik ortama sonra da sese çeviren elektronik alet


                     TARİHÇESİ:




Eski bir radyo


alıcı veya verici. 

Radyo tekniğinin birçok babası var. İtalyanlarİngilizler, tabii Amerikalılar ile Ruslar, radyo tekniğini kendilerinin bulduğunu ileri sürüyorlar. Bazı Amerikalılar, Edison'un ilk diyodu geliştirdiğini, diyodsuz da radyo düşünülemeyeceğini anımsatıyorlar. 

Ancak, yüksek frekans alternatörü denilen buluşu yapan ve 46 yıl boyunca General Electric Şirketi'nde çalışan Ernst Alexanderson'un adından da sözediliyor. 1904 yılında işe girişen Alexanderson, 1906 yılında Amerika'da ilk deney niteliğindeki radyo yayınını mümkün kılan kişi olmuştu. 

ABD'de resmi olarak radyo yayınları, 1921 yılında başlamıştır. Rusya'da ise Aleksander Stepanoviç Popof, radyonun babası sayılır. Hatta Amerikan Deniz Kuvvetleri'nin 1963 yılında hazırladığı bir raporda bile, 1859'la 1906 yılları arasında yaşamış olan bu Rus profesörün adı geçer. 




                     RÖPORTAJ


     Röportajı yapacağım kişi kaldığım yurttan bir arkadaş. Kendisi Radyo, Televizyon, Sinema öğrencisi...


                       
                       




     Soru: Radyo, televizyon, sinema bölümünü okuduğun için memnun musun?

  CEVAP: Bu soruya ileride cevap verebilirim ama şuan için memnun olduğumu söyleyebilirim.

 Soru: Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı’nın amacı nedir?

CEVAP: Programın amacı radyo ve televizyon yayıncılığının esaslarını öğrenciye aktararak, nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve programcılıkla ilgili sorunların çözümüne katkı sağlayabilecek, stüdyo sistemleri bilgisine sahip personel yetiştirmektir. Teorik eğitimle birlikte yürütülen uygulamalı eğitimle radyo ve televizyonculuk alanlarında nitelikli eleman yetiştirilmesi temel hedefler arasındadır.


Soru: Programın puan türü nedir?

Cevap: Programın puan türü YGS-4’tür. Programa ÖSYM’nin belirlediği mesleki ve teknik liselerin ilgili bölümlerinden sınavsız ve YGS puanına göre de sınavla yerleştirme yapılacaktır. Konu ile ilgili bilgiye ÖSYM kılavuzlarından ulaşılabilir.


Soru: Staj Süresi Kaç Gündür? Nerelerde Staj Yapılır?

Cevap: Öğrencilerimiz mezun olmak için 40 iş günü staj yapmakla yükümlüdürler. Stajlar, radyo, televizyon, gazete gibi medya ve iletişim sektöründeki çeşitli kurumlarda ve yüksekokulumuzun staj komisyonlarınca uygun görülen özel ve kamu sektörüne ait işletmelerin halkla ilişkiler, kurumsal iletişim vb. departmanlarında yapılabilir.



                   KONUK: YUSUF ZİYA ( RADYO TV SİNEMA ÖĞRENCİSİ)


                   HAZIRLAYAN: EMİRHAN DURSUN( YENİ MEDYA VE GAZETECİLİK ÖĞRENCİSİ)




























































Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Korona Salgını